Hemma igen

Godmorgon, nu är vi hemma i Stockholm igen efter fyra mysiga dagar på landet :). Vi har ju vart o byggt en del på våra stugor och kommit lite närmare slutmålet, även om det fortfarande är långt kvar. Vi har nu fixat fönster, innertaket och (i vår stuga) halva väggarna, medan i Cissis stuga blev väggarna helt färdiga, alltså med gips o så. Sen är det ju spackla, slipa, sätta lister, måla och allt det där som ska göras. 

I lördags var ju även jag och Jonas på lille Arvids barndop, så nu är han döpt och Jonas har blivit gudfar :). Dopet var jättefint och lättsamt, och Arvid var helt exemplarisk som var lugn under hela ceremonin och somnade även på slutet. Efteråt blev det fika o så :). Mysigt dessutom med det fina vädret som vi haft i helgen, det gör ju allt så mycket lättare. Dock under dopet hann man ju inte med massa bebismys eftersom det var massa andra folk där, men det hann vi med kvällen innan då vi var över på middag hos familjen :) Där fick vi även låna en dusch, så uppskattat efter några dagar på Askerön, och speciellt innan ett dop :) 

Nu idag och imorgon är det läsning av en i klassens uppsats för att jag ska opponera på henne. Är så nervös både för hennes men framförallt för min egen opponering. Vet inte riktigt vad man ska säga och sånt där. Men det kommer nog gå bra. Sen efter onsdag och torsdag när alla opponeringar är gjorda så ska lärarna få bedöma och då får vi hoppas på ett godkänt, jag är själv tveksam men som sagt håller alla tummar det går. 

Så hej svejs på er :) (bilderna kommer tydligen i o-ordning som vanligt, men ni ser nog vad som tillhör bygge och vad som är barndop)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Nu får det bära eller brista

I förmiddags vid tolvtiden lämnade jag in min uppsats, så nu är den äntligen över! Sen om den är godkänd är en annan grej, men jag kommer hålla alla tummar, och ni får gärna hjälpa mig på traven att hålla tummarna, så det kanske blir godkänt för min del! 

Nu ska jag njuta av ledighet i flera dagar, eller ja, ingen skola eller jobb, men däremot ska vi ner till landet imorgon då det ska jobbas en del på våra stugor. Men vi ska faktiskt också på barndop för lilla Arvid, så det ska bli himla mysigt!  

Har egentligen inte så mycket mer o säga nu heller, för vi ska precis gå och lägga oss, så godnatt allesammans :) ska sova gott nu med vetskapen att jag har gjort det jag kunnat nu med min uppsats och nu ligger den i någon annans händer (förhoppningsvis hos en snäll person). 

Kram 

(null)

Öka takten sista kvarten!

Nu kör vi slutspurt deluxe med uppsatsen! På onsdag senast 23.59 ska den in, så nu gäller det att få ihop allt! Jag tror dock jag lyckats skriva det mesta, ska nog bara göra en inledning men sen är allt på plats, tror jag. Håller nu på att gå igenom den ordentligt, kolla eventuella stavfel, läsa den högt flera gånger, dubbelkolla alla referenser osv. Bara allt det där "småfixandet" tar tid, men det är också det som gör uppsatsen bättre. Ska dessutom få hjälp av en kompis på tisdag som dels jobbar som lärare och är bra på uppsatser. Gött o få några andra ögon än mina på den också, man vet ju allt som står liksom. 

Förutom plugg hinner jag faktiskt med en del kul saker också, i fredags var det ju mammas födelsedag, så vi var där o käkade och hade det mysigt. 
Igår var jag mamma, Karin, Eva och Frida på pinhos och käkade där, det finns en relativt nyöppnad på folkkungagatan som vi åt på. Efter det drog vi (alla utom mamma) till Mariatorget och Rival där vi såg "kort glad och tacksam", Pernilla Wahlgrens show (mamma skulle på Macken och var därför inte med oss). Men showen var såååå bra!! Helt fantastisk och extremt rolig, en sån himla härlig feelgood-show. Bland det bästa jag sett på länge faktiskt!! Synd att den är helt slutsåld nu, annars borde ni boka o se den!

Har annars idag bara haft en helt vanlig tråkig dag, var på gymmet imorse, jobbade sen och har nyss ätit middag. Så nu ska det diskas, pluggas, tvättas och bara ta det lugnt. Roligare söndag än så blir det inte. 

Men hej svejs på er!! 

(null)